Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Starters komen niet aan te pas op koopwoningmarkt'

11-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_koopwoning_huurwoningen
In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht dreigt de koopwoningmarkt volledig 'op slot te gaan'. De huizenprijzen liggen inmiddels zo hoog, dat kopers noodgedwongen uitwijken naar de randgemeenten, schrijft het AD.

Starters niet aan bod

Starters komen er helemaal niet meer aan te pas op de koopmarkt, aldus Vereniging Eigen Huis. Teleurgestelde Amsterdamse huizenkopers zoeken hun heil inmiddels in gemeenten als Edam-Volendam en Haarlemmermeer. In Edam-Volendam steeg het aantal hypotheken vorig jaar bijvoorbeeld met 21 procent, aldus De Hypotheker.
Nog extremer zijn de cijfers voor de gemeente Zuidplas bij Rotterdam. Daar werden 92 procent meer hypotheken afgesloten. Ten oosten van Utrecht is vooral in kleinere gemeenten als De Bilt sprake van een sterke groei. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

diversion
diversion11 apr. 2018 - 12:53

Niet alleen starters. Als je een bestaand huis hebt dat qua hypotheekschuld net op het randje zit of nog iets onder water staat krijg je het met die nieuwe hypotheekregels ook moeilijk als je niet zo veel spaargeld hebt. Vind deze regels nu veel te streng. Je zou minstens nog je kosten koper mee moeten kunnen financieren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!