Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Start van het jaar nog nooit zo warm als 2014

10-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zon_19.jpg
De eerste maanden van het jaar waren nog nooit zo warm als in 2014. Januari, februari, maart en begin april hadden een gemiddelde etmaaltemperatuur van 7,4 graden, meldt Weeronline donderdag. Daarmee sneuvelt het oude record van 7,2 graden uit begin 2007.
Warme maanden
Tot nu toe was elke maand van 2014 warmer dan gemiddeld. ,,Januari verliep 2,6 graden 'te warm', februari 3,2 graden en maart 2,2 graden", stelt een woordvoerder. De eerste 9 dagen van april spannen de kroon: op die dagen was het pakweg 5,1 graden warmer dan normaal.
Onstuimig herfstweer
,,De hoge temperaturen in januari en februari waren vooral te danken aan het onstuimige 'herfstweer' dat vrij zachte lucht vanaf de oceaan met zich meebracht'', aldus Weeronline. ,,Het was alleen heel even winter in het noordoosten.'' Nachtvorst kwam die maanden maar vijf keer voor, terwijl dat gemiddeld zo'n 26 keer is. In maart 2014, de zonnigste ooit, keerde het tij en zorgden hogedrukgebieden voor 8 nachten met vorst, maar ook voor 3 warme dagen.

Meer over:

warmte, weer, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!