Kassa

Start-ups in Nederland zien geen coronadip in investeringen

22-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
start-up bureau werkplek thuiswerken 1127

Bij investeringen in start-ups in Nederland is er geen sprake van een coronadip, ziet Golden Egg Check. Het onderzoeksbureau rekende uit dat in het derde kwartaal 510 miljoen euro werd geïnvesteerd in startende bedrijven. Dat is 50 miljoen euro meer dan in het derde kwartaal van 2019.

Er was in de eerste helft van 2020 ook al sprake van een plus van 70 miljoen op jaarbasis. Verder kwam er in 2020 al bijna 1 miljard euro bij Nederlandse start-ups terecht. Het aantal bedrijven dat een financiering kreeg, bleef in het derde kwartaal wel wat achter, mogelijk omdat er via de overheid een overbruggingskrediet was voor enkele start-ups.

Start-ups in 2020 volwassener

Het onderzoeksbureau merkt op dat veel startende bedrijven ondertussen wat 'volwassener' zijn geworden. Dit valt volgens het bureau ook op te maken uit grotere vervolgrondes voor financiering, de zogeheten Series C Rondes. Van dit soort rondes waren er in het derde kwartaal van 2020 al meer dan in heel 2019. Zo haalde fietsenproducent VanMoof via een derde ronde 40 miljoen dollar op en was biotechbedrijf Lava Therapeutics goed voor 83 miljoen dollar.

De verwachting van de onderzoekers is dat 2020 recordjaar 2019 zal overtreffen. Toen werd door start-ups 1,4 miljard euro opgehaald. In het slotkwartaal van 2019 was onlinesupermarkt Picnic wel goed voor een bedrag van 250 miljoen euro. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!