Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Start proef spoorboekloos rijden

06-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_coupe_spoorwegen_26.jpeg
Van maandag 6 september tot en met vrijdag 1 oktober rijdt op het traject tussen Amsterdam en Eindhoven als proef tijdens de ochtend- en avondspits elke tien minuten een intercitytrein. Daarnaast blijven de reguliere stoptreinen op het traject rijden.
Het zogenoemde spoorboekloos rijden is een vervolg op de proef die in september 2009 op hetzelfde traject is gehouden. Aan het eind van het jaar nemen NS en ProRail een besluit over de definitieve invoering van hoogfrequent spoorvervoer tussen Amsterdam en Eindhoven, een van de vier drukste trajecten in Nederland.
Vergeleken met september 2009 duurt de proef nu een maand en vindt buiten de schoolvakanties plaats. De resultaten van de eerste proef waren bevredigend. De treinen hadden geen vertraging en de reizigers waren uiterst tevreden.
Vanaf de avondspits op maandag 6 september rijden er tot 1 oktober op het traject tussen Utrecht en Geldermalsen geen vier maar zes stoptreinen per uur. Bron: ANP

Meer over:

ns, treinen, trein, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!