Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Start 06-polsbandjesactie vermiste kinderen

26-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
strandNederland_01.jpg
In Scheveningen is maandag het startsein gegeven voor de landelijke 06-polsbandjesactie van de politie en de Nederlandse Reddingsbrigade. Met de actie moet worden voorkomen dat kinderen deze zomer zoekraken op stranden en bij recreatieplassen. Maandag, tweede pinksterdag, is de Internationale Dag van het Vermiste Kind.
Sneller herenigd
Medewerkers deelden op het strand polsbandjes uit waarop ouders hun telefoonnummer kunnen noteren, zodat ze sneller met hun gevonden kind herenigd kunnen worden.
Verdwaalde kinderen
,,Politie en de reddingsbrigade werken al jaren intensief samen bij de meldingen van vermiste kinderen. Dat gaat goed, maar het is nog beter om het zoekraken van kinderen op het strand te voorkomen'', aldus Irma Schijf van Landelijk Bureau Vermiste Personen. In totaal 120.000 gratis bandjes worden de komende weken uitgedeeld. Tijdens de zomermaanden worden op stranden en bij plassen jaarlijks ongeveer 900 verdwaalde kinderen met hun ouders herenigd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!