Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Standaard 30 zenders voor digitale televisiekijkers

05-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tv_kijken_06.jpg
Televisiekijkers met een digitaal basispakket zijn voortaan gegarandeerd van minimaal 30 zenders. Het aantal zenders wordt hiervoor opgehoogd. De Eerste Kamer stemde vandaag in met het wetsvoorstel dat dit regelt. Voor kijkers van analoge tv blijven minimaal 15 zenders gegarandeerd.
Gevarieerd standaardpakket
Door het verhogen van het verplichte aantal zenders wil verantwoordelijk staatssecretaris Dekker Nederlandse huishoudens zeker stellen van toegang tot een gevarieerd standaardpakket. "Nederlanders kijken maar al te graag televisie. Voor kijkers met een standaardpakket moet er wel wat te kiezen zijn met de afstandsbediening. Vandaar deze garantie", aldus Dekker.
Vrije keuze
Aanbieders mogen zenders boven het gegarandeerd aantal van 30 bundelen in betaalde plus-pakketten. Zij zijn vrij in de keuze van de zenders, afgezien van 'must carry'-zenders: Nederland 1, 2 en 3, drie televisiezenders van de Vlaamse publieke omroep, per provincie één regionale publieke televisiezender en per gemeente één lokale, publieke televisiezender.
Kabeldraden
Het wetsvoorstel regelt ook dat de kabelraden worden afgeschaft. De wet wordt na twee jaar geëvalueerd en in de jaarlijkse Mediamonitor wordt aandacht besteed aan de samenstelling van de zenderpakketten. Bron: Rijksoverheid.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!