Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Stakingen op komst in vleeswarenindustrie'

19-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vleeswaren_02.jpg
FNV Bondgenoten wil komende dagen verrassingsstakingen organiseren bij grote bedrijven in de vleeswarenindustrie, zoals Stegeman en Zwanenberg. Maandag verliep een ultimatum van de vakbond, waarin de werkgevers in de branche werden opgeroepen om terug te komen op hun eindbod voor een nieuwe cao.
'In principe gaan we actie voeren'
,,Of werkgeversorganisatie VNV moet alsnog op onze eisen ingaan, maar in principe betekent dit dat we actie gaan voeren'', zegt FNV-bestuurder Wilma Daams. Volgens haar biedt VNV in het huidige bod te weinig loon. Daarnaast stellen de werkgevers verslechteringen voor in de zogenoemde ontziemaatregelen voor oudere werknemers. Zij verliezen bijvoorbeeld extra vakantiedagen, die bedoeld waren om ouderen extra hersteltijd te geven.
De cao voor de vleeswarenindustrie geldt voor 3000 werknemers. Het werk in de sector is erg zwaar, vertelt Daams. Sommige werknemers moeten dagelijks bijvoorbeeld tientallen kilo's worst verhangen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!