Kassa

Staking vliegveld Zaventem houdt aan

16-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegen-vliegtuig_08.jpg
De staking van bagagepersoneel op de Belgische luchthaven Zaventem bij Brussel gaat ook donderdag nog verder. Een deel van het personeel is het niet eens met het woensdag gesloten akkoord tussen de vakbonden en de directie van het vliegveld en is daarom nog niet aan het werk gegaan.
Wantrouwen
De stakers klagen over een te hoge werkdruk en volgens hen neemt het gesloten akkoord die onvoldoende weg. Daarnaast is er een diep wantrouwen tegen de directie van de luchthaven. Die zou al eerder afspraken niet zijn nagekomen en het personeel vreest herhaling, aldus Vlaamse media.
Bagage
Er zijn geen vluchten geannuleerd, maar de luchthaven kan nog niet garanderen dat alle bagage meekan. Passagiers wordt dan ook aangeraden om zo veel mogelijk in de handbagage te stoppen.
In een vliegtuighangar staan inmiddels duizenden koffers. Het zal naar verwachting enkele weken duren voordat alle bagage naar de rechtmatige eigenaar is gebracht. Passagiers worden opgeroepen niet naar Zaventem te komen om hun koffer zelf op te halen, maar te wachten op bericht.
Vliegmaatschappijen
Het is de vijfde dag op rij dat er gestaakt wordt door het personeel van Swissport. Deze bagageafhandelaar doet de bagage van onder meer Brussels Airlines en Lufthansa. Andere luchtvaartmaatschappijen gebruiken een andere afhandelaar en ondervinden geen hinder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!