Kassa

Staking ov grote steden nog altijd ongewis

01-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gvb-logo_06.jpg
Het is nog altijd onduidelijk of de ov-staking op 6 november in de grote steden doorgaat. FNV-vakbond Abvakabo kondigde de 24-uursstaking eerder aan, maar houdt in afwachting van een vervolggesprek met minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) een slag om de arm.
Acties
De vakbond en de minister spraken elkaar maandag over de acties en de aangekondigde bezuinigingen op het ov. Over de uitkomst van die gesprekken willen beide partijen weinig kwijt, behalve dat er voor woensdag een vervolgafspraak is gemaakt. ,,Het was een goed en constructief gesprek'', aldus een woordvoerder van het ministerie. Onderhandelaar Eric Vermeulen van FNV-bond Abvakabo beaamde dat, maar deed verder geen mededelingen.
Uitstellen
Vermeulen zei eerder dat hij de aangekondigde actie van 6 november wilde uitstellen wanneer de minister de vakbond voor een gesprek zou uitnodigen. ,,Als de uitkomst van de gesprekken heel negatief is, gaat de staking op de zesde alsnog door'', zei de vakbondsman maandag.
Ov-medewerkers
Ov-medewerkers in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam kwamen al een paar keer eerder dit jaar in actie tegen de plannen van Schultz. De geplande bezuinigingen en verplichte aanbestedingen hebben volgens Abvakabo dramatische gevolgen voor het stadsvervoer. Alleen al in Amsterdam zouden daardoor bijna 1500 arbeidsplaatsen, 30 van de 44 buslijnen, 6 van de 16 tramlijnen en een metrolijn verdwijnen. ANP

Meer over:

staking, ov, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!