Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Staking ophanden bij British Airways

12-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
britishairways.jpg
Het cabinepersoneel van British Airways (BA) legt deze maand zeven dagen het werk neer. Dat heeft vakbond Unite vrijdag bekendgemaakt nadat onderhandelingen met de luchtvaartmaatschappij waren vastgelopen.
Volgens Unite wordt er vanaf 20 maart drie dagen gestaakt en vanaf 27 maart nog eens vier dagen. Tijdens de drukke paasdagen wordt niet gestaakt, aldus Unite. Een geplande staking tijdens kerst werd door de rechter verboden. Het personeel dreigt geregeld met stakingen uit onvrede over de maatregelen die BA wil nemen om er financieel weer bovenop te komen. Volgens analisten verliest het concern dagelijks 1,5 miljoen pond. BA kondigde in november aan 1700 van de 14.000 arbeidsplaatsen te schrappen bij het cabinepersoneel in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zouden de lonen voor een periode van twee jaar worden bevroren. Ook was het de bedoeling van de verliesgevende maatschappij om met een cabinemedewerker per vlucht minder te gaan vliegen en 3000 medewerkers in deeltijd te laten werken.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!