Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Staking bonden gaat door ondanks loonbod van Albert Heijn

  •  
03-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2932 keer bekeken
  •  
zonnebloemolie_leegschap2

De FNV stakingen gaan ondanks het ontvangen van een loonbod van Albert Heijn voorlopig door. Dat is volgens hem echter nog steeds geen reden om de cao-gesprekken met het supermarktbedrijf te hervatten. "De stakingen zullen worden opgevoerd. De basis om verder te praten is geen verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden. Albert Heijn voldoet niet aan die randvoorwaarde", zegt FNV-bestuurder Levin Zühlke-van Hulzen.

Verlaging van de zondagstoeslag

De bonden stellen al langer dat één van de voorwaarden om verder te praten is dat de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe medewerkers niet mogen verslechteren. Albert Heijn wilde bijvoorbeeld de zondagstoeslag verlagen. "We hebben heel de tijd gezegd dat we niet akkoord gaan met verslechteringen. Albert Heijn creëert hiermee verdeeldheid tussen medewerkers die al in dienst zijn en nieuwe medewerkers", zegt Zühlke-van Hulzen.

Schappen raken steeds leger

Door de stakingen in de distributiecentra worden de schappen van de Albert Heijn steeds leger. Op social media circuleren veel video's hiervan rond. Ook het distributiecentrum in Tilburg is aan het staken. "Het ligt daar nu helemaal plat. Vier van de vijf distributiecentra liggen nu bijna volledig plat", zegt Zühlke-van Hulzen. Dat wordt steeds zichtbaarder in de supers van het bedrijf. Soms valt het op dat bijvoorbeeld de groente- en fruitschappen en de broodrekken veel leger zijn dan normaal. Ook komt het voor dat mensen langer houdbare producten mislopen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.