NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Staking beveiligers Schiphol van de baan

29 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
schiphol 930x520
De geplande staking door beveiligers op Schiphol volgende week dinsdag is van de baan. De bonden Unie Security, FNV en CNV hebben een akkoord bereikt met de werkgevers van de beveiligers op de luchthaven.
Het akkoord werd dinsdagavond laat gesloten. De partijen hebben afspraken gemaakt over het verlagen van de werkdruk en het verkorten van de werktijden. Ook is er een loonsverhoging van 700 euro eenmalig in 2018 en in totaal 5 procent over de jaren 2019 en 2020 afgesproken.

'Voorkomen dat reizigers dupe worden'

,,De belangen van de beveiligers en onze leden zijn belangrijk. Maar die van de reizigers ook. De mensen die via Schiphol reizen zijn onze klanten en ik ben er trots op dat het ons is gelukt te voorkomen dat zij de dupe zouden worden'', zegt Gertjan Tommel, onderhandelaar bij De Unie.
Schiphol maakte een dag eerder bekend dat er een juridische procedure werd voorbereid om de staking te voorkomen. Een staking door de 4000 beveiligingsmedewerkers die op Schiphol werken zou ernstige gevolgen hebben voor luchtvaartmaatschappijen en zo'n 200.000 reizigers.
De beveiligers en werkgevers ruzieden al tijden over een nieuwe cao voor de branche. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!