Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Staatssecretaris Uslu wil maatregelen voor woekerhandel tickets

07-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
371 keer bekeken
  •  
geld_schulden_20220407

De tickets die tegen woekerprijzen worden doorverkocht is volgens staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) nog steeds een hardnekkig probleem. Uslu wil daarom dat er maatregelen komen. De bewindsvrouw verwacht in het najaar met een plan te komen nadat ze heeft bestudeerd hoe andere landen met dit probleem omgaan.

Maatregelen op Europees niveau nog niet haalbaar

Uslu zou het liefst willen dat met Europese maatregelen wordt voorkomen dat tickets voor sport- en cultuurevenementen tegen veel te hoge prijzen worden doorverkocht. Want als je hier in eigen land paal en perk aan stelt, kunnen bedrijven in andere landen waar geen regels zijn nog hun gang gaan. Maar dat zit er voorlopig niet in, verwacht ze. Want het onderwerp staat niet zo hoog op de agenda van de Europese Unie. Daarom wil ze het eerst met nationale maatregelen proberen.

Uslu wil werk maken van maatregelen op nationaal niveau

Peter Kwint van de SP vroeg eind vorig jaar in een motie om de regels aan te scherpen om te voorkomen dat tickets voor veel te hoge prijzen worden doorverkocht. Uslu was hier op voorhand tegen. Eerdere pogingen om dit wettelijk te regelen zijn namelijk mislukt en ze vreesde dat het probleem hierdoor naar het buitenland verplaatst. Ze wil hier nu toch werk van gaan maken, omdat de motie van de SP die hiertoe oproept breed is gesteund in de Tweede Kamer. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!