Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Staatsloterijtrekkingen toch veilig'

06-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Staatsloterij_06.jpg
De trekkingen van de Staatsloterij gebeuren honderd procent veilig. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek, gedaan in opdracht van de loterij. In De Telegraaf is zaterdag te lezen dat de Staatsloterij de zaak liet onderzoeken, omdat er de laatste maanden geruchten waren dat er mogelijk gemanipuleerd zou zijn met de trekkingen.
,,Ik ben blij dat we nogmaals in het gelijk zijn gesteld en klip-en-klaar is dat we onze veiligheidsmaatregelen volledig op orde hebben'', zegt algemeen directeur Frans van Steenis. Hij denkt dat er mensen zijn die de Staatsloterij willen schaden. De geruchten zijn afkomstig van boze ex-werknemers van het bedrijf Intralot, dat het beveiligingssysteem beheert.
Onderzoek
De Kansspelautoriteit begon al eerder een onderzoek naar de loterij, maar kon ook geen aanwijzingen voor fraude vinden. ,,Ze hebben ons ook geen maatregelen opgelegd, maar wel een paar aanbevelingen gedaan die we ter harte nemen en ook uitvoeren'', aldus Van Steenis.
ANP/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!