Kassa

Staatsloterij wacht mogelijk alsnog fikse strop

23-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_briefjes 930x520
Verscheidene gedupeerden van de misleiding door de Staatsloterij voeren afzonderlijk van elkaar gerechtelijke procedures voor een schadevergoeding. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs rechtsbijstandsverzekeraars en rechtbanken. Dit voorjaar worden de eerste uitspraken van rechters verwacht over de hoogte van een eventuele schadesom. Als die in het voordeel van de gedupeerden zijn, dan hangt de loterij mogelijk een financiële strop boven het hoofd.

Meerdere procedures

De rechtbanken van Den Haag en Roermond bevestigen dat er bij hen vier procedures tegen de Staatsloterij lopen. Sinds 2015, toen de Hoge Raad concludeerde dat de Staatsloterij deelnemers zeven jaar lang had misleid (de loterij keerde minder prijzen uit dan in reclames werd toegezegd) is er strijd over de hoogte van de schadevergoeding waarop zij recht zouden hebben.
Al sinds het arrest bestrijdt de Staatsloterij dat deelnemers recht hebben op teruggave van hun inleggeld.
Bron: de Volkskrant
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

tenormin
tenormin24 apr. 2018 - 0:08

In het gulden tijdperk won ik nog wel eens iets, daarna eigenlijk nooit meer. Ben in 2008 gestopt en wat blijkt later: dat men besodemietert is. Maar goed, ik win in ieder  geval geld door niet meer mee te doen.

honda98
honda9823 apr. 2018 - 17:47

ik ben er mee gestopt om dat ik al heel wat jaren mee speelde en nooit een mooie prijs gewonnen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!