Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Staatsloterij aan de slag met beveiliging

29-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Staatsloterij_05.jpg
De Staatsloterij neemt de aanbevelingen van de Kansspelautoriteit over. De aanbevelingen komen voort uit het onderzoek naar de beveiliging van bestanden en systemen rond het trekkingsproces van de Staatsloterij.
Welke aanbevelingen de Kansspelautoriteit precies gedaan heeft, wilden woordvoerders van de Staatsloterij en de Kansspelautoriteit zaterdag niet zeggen. ,,Het gaat over de beveiliging'', wilde een Staatsloterijwoordvoerder wel kwijt.
Uit het onderzoek komen geen aanwijzingen voor voor fraude of malversaties of pogingen daartoe, stelt de Staatsloterij. De betrouwbaarheid van de trekkingen zou nooit in het geding zijn geweest.
Rapport
Aanleiding voor het onderzoek van de Kansspelautoriteit waren een rapport van de Staatsloterij en informatie van buitenaf. In september kwam naar buiten dat de Staatsloterij in januari minder prijzengeld uitkeerde dan de bedoeling was. Bij de Koningsdagloterij maakten meer lotnummers deel uit van de trekking dan dat er loten waren verkocht.
De Staatsloterij heeft een jaaromzet van 773 miljoen euro. Het ministerie van Financiën is de enige aandeelhouder.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!