Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sportscholen willen via rechter heropening afdwingen

29-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
sportschool gewichten 1127

Sportscholen willen via de rechter heropening afdwingen. Nu zijn ze dicht vanwege de lockdown. Om de rechtsgang te betalen, zijn de honderd betrokken sportscholen een crowdfunding campagne begonnen.

De ondernemers vinden dat sportscholen net als supermarkten als 'essentieel' moeten worden gezien. "Wij vinden allemaal dat sport essentieel is. Essentieel voor de lichamelijke en mentale gezondheid en essentieel bij het bestrijden van de pandemie", staat in een gezamenlijke verklaring waar Hart van Nederland uit citeert. Een van de initiatiefnemers, sportschoolhouder Satisch Jhamai, runt een vechtsportschool. Volgens hem hebben vooral vechtsportscholen zich aangesloten bij de actie.

Brancheorganisatie niet op de hoogte

De brancheorganisatie van sportscholen NL Actief is niet op de hoogte van deze juridische stappen. Directeur Ronald Wouters zegt dat dit "nu niet de oplossing is". Zijn vereniging, die spreekt namens zo’n 1200 ondernemers, denkt na over andere initiatieven. "Wij gaan niet stilzitten. De sport moet zo snel mogelijk open." ANP / Hart van Nederland

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!