Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

SpoorParade Amersfoort trekt 42.000 bezoekers

22-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_station_27.jpg
Op de SpoorParade in Amersfoort zijn de afgelopen 6 dagen 42.000 bezoekers afgekomen. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Het evenement stond in het teken van 175 jaar spoor in Nederland.
Treinen van van 100 gram tot 100 ton'
Het publiek kon op het terrein van de Wagenwerkplaats van NS ,,treinen van 100 gram tot 100 ton'' bewonderen en bijvoorbeeld zelf seinen en wissels bedienen of een ritje maken in miniatuurstoomtreintjes.
'Zondag het drukst'
,,Met 10.000 mensen was het zondag het drukst'', aldus een NS-woordvoerder. ,,Dinsdag, op de laatste dag van de SpoorParade, waren er ondanks het onstuimige weer best veel bezoekers. Wel moesten we uit voorzorg een reuzenrad enige tijd stilzetten vanwege harde wind en een naderende onweersbui.''
Boekje 'Feest in de trein' in trek Volgens de woordvoerder kwamen hele gezinnen op het evenement af. Een kwartetspel en het gouden boekje Feest in de trein, allebei uitgegeven vanwege 175 jaar spoor, waren in trek. Op 20 september 1839 reed de eerste trein in Nederland. De rit van Amsterdam naar Haarlem duurde bijna een half uur, terwijl de trekschuit er destijds uren over deed. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!