Kassa

Spoor Utrecht tot 2016 ontward

19-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spoor_druk_05.jpg
Om de ,,spaghetti van sporen'' rond station Utrecht Centraal te ontwarren heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur 270 miljoen euro uitgetrokken. Dat meldde ze donderdag tijdens een werkbezoek aan het Utrechtse station.
'Drukste station van Nederland'
,,Utrecht is het drukste station van Nederland. Als je van bovenaf kijkt, zie je een spaghetti van sporen'', zei de bewindsvrouw. Het geld is bestemd om meer maatregelen tegen verstoringen van het treinverkeer te nemen, treinen beter te laten doorstromen en meer treinen te laten rijden in de Randstad en naar Gelderland en Brabant.
Meer dan helft wissels moet weg
Spoorbeheerder ProRail gaat bij Utrecht ruim 130 van de 200 wissels verwijderen. Treinen kunnen daardoor dichter op elkaar rijden en sneller achter elkaar klaarstaan langs een perron. Het is de bedoeling dat reizigers op de drukste spoortrajecten straks met een 'metro-achtige frequentie' en zonder spoorboekje kunnen reizen. Er staat dan elke 10 minuten een trein voor hen klaar naar de Randstad en naar Gelderland en Brabant.
Aanpassingen voor 2016 klaar
De aanpassingen aan het spoor moeten in 2016 klaar zijn. Ondertussen is ProRail samen met de NS en de gemeente Utrecht ook bezig aan de grootste stationsverbouwing ooit sinds het bestaan van de trein. Utrecht Centraal en de omgeving krijgen een totaal ander aanzien en ook het aanpalende winkelcentrum Hoog Catharijne verandert grondig. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!