Kassa

Spoeddebat stakingsbrekers schoonmaak

12-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoonmaak_01.jpg
De Tweede Kamer houdt donderdagavond een spoeddebat over de inzet van stakingsbrekers door de Nederlandse Spoorwegen en verstoring door de Schiphol Groep bij de acties van schoonmakers. SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft daarom gevraagd, omdat bijvoorbeeld de NS eigen personeel zou inzetten om de treinen schoon te maken.
De SP kreeg voor het spoeddebat met de demissionaire ministers Piet Hein Donner (Sociale Zaken) en Jan Kees de Jager (Financiën) steun van de PvdA en GroenLinks. Volgens de partijen moeten de bedrijven, waar de overheid een dikke vinger in de pap heeft, het goede voorbeeld geven en het stakingsrecht respecteren. De Schiphol Group zou vakbondsbestuurders de toegang ontzeggen.
FNV Bondgenoten heeft enkele malen bij de Arbeidsinspectie aan de bel getrokken over een schoonmaakbedrijf op Schiphol dat volgens de vakbond tijdens de staking van schoonmaakpersoneel besmet werk zou laten uitvoeren. De inspectie heeft in een geval geconstateerd dat dit klopt; een tweede onderzoek loopt nog. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!