Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Splitsing NS en ProRail moet teruggedraaid'

30-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_bewegend_53.jpg
Om de aanhoudende problemen met het treinverkeer op te lossen, moeten de Nederlandse Spoorwegen en ProRail weer samengaan. Dat staat in een vertrouwelijke notitie van de onafhankelijke topadviseur Jaap Bierman, die in handen is van de Volkskrant.
Aparte notitie
Bierman was ingehuurd door beide spoorbedrijven om een toekomstbestendige spoorfilosofie op te stellen. Zijn gedachten over een fusie tussen NS en ProRail nam hij niet op in zijn officiële verslag, en daarom heeft hij ze opgenomen in een aparte notitie die op de website van de krant te lezen is.
Volgens Bierman behartigen NS en ProRail nu te veel hun eigen belangen en staat dat een goede samenwerking in de weg. Ook is de marktwerking op het spoor die door de splitsing op gang moest komen, maar mondjesmaat gerealiseerd omdat beide bedrijven in staatshanden zijn.
Splitsing al eerder bekritiseerd
De splitsing van NS en ProRail is al vaker bekritiseerd. Dat gebeurde vorig jaar onder meer door Herman Wijffels, die in 1992 voorzitter was van de adviescommissie Verzelfstandiging Spoorwegen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!