Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Spitstarief in de trein lijkt onhaalbaar'

08-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_bewegend_64.jpg
Het spitstarief op het spoor lijkt er toch niet te komen. De NS doet wel onderzoek naar het omstreden plan, maar dat zal volgens meerdere bronnen vrijwel zeker uitwijzen dat het onhaalbaar is. Dat meldt het AD.
Impopulair plan
Treinreizigers zouden met een spitstarief 10 procent meer betalen voor een treinreis tijdens de spits. Buiten de spits zijn de kosten maximaal 12 procent lager dan nu. Het idee kwam uit de koker van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De NS onderzoekt de haalbaarheid.
Meerdere bronnen bevestigen dat de NS het impopulaire idee wil torpederen. Daar heeft de NS een financiële reden voor. Het ministerie moet de NS, als het plan niet doorgaat, 100 miljoen euro betalen over een periode van 10 jaar, zeggen ingewijden tegen het AD. Bron: AD / ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

HansKuypers
HansKuypers5 jul. 2023 - 20:08

De samenleving bevindt zich in één grote crisis, omdat jarenlange liberale politiek heeft geleid tot ontbinding ervan. We leven zo langzamerhand meer in een BV Nederland, waarin alles om geld. De gewone burger betaalt en de aandeelhouder strijkt de vette winsten op. Nu mag de gewone man dus in de spits extra gaan betalen voor een treinkaartje. Een belachelijk en ondoordacht plan van de man die het pensioenstelsel voorbereid heeft voor een commercialisering zonder dat we het zelf kennelijk in de gaten hebben. Hij heeft zich kennelijk ook helemaal niet afgevraagd wat dit betekend voor het wegverkeer. Mijn inschatting is dat vooral reizigers voor de korte afstand het snelst zullen afhaken bij de NS. Zij zullen weer de auto nemen. Het effect is dat juist de korte ritten het meest filevorming werken op de snelwegen en dan met name rondom de grote steden. Dat kan toch niet de bedoeling zijn!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!