Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Spitsheffing belachelijk plan'

03-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_08.jpg
Reizigersorganisatie Rover heeft zaterdag fel gereageerd op een mogelijke heffing op treinreizen in de spits. De NS zou juist de kaartjes buiten de spits goedkoper moeten maken om de druk op zijn capaciteit in de drukste uren te verminderen, zei een woordvoerder in een reactie. De plannen die nu circuleren, zijn ,,belachelijk'', vindt hij.
Volgens Rover wil de NS geld uit de zak kloppen van mensen die veelal per se tijdens de spitsuren moeten reizen. ,,Het lijkt erop dat de NS nu het beste jongetje van de klas wil zijn'', zo verwees de zegsman naar de plannen die een ambtelijke werkgroep heeft uitgewerkt om de overheidsfinanciën te verbeteren. Naast een verhoging van de prijs van het treinkaartje van 10 procent, wordt daarbij een spitsheffing geopperd.
De NS kijkt nu naar de voorstellen. Rover zegt verrast te zijn over de opstelling van de NS. De reizigersorganisatie wil er op korte termijn over praten met het spoorbedrijf.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!