Kassa

Spies: 300.000 huizen gaan energie besparen

  •  
29-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
energielabel_07.jpg
Elk jaar moeten minimaal 300.000 bestaande huizen en gebouwen zo worden aangepast dat ze minder energie verbruiken. Vanaf 2020 moet alle nieuwbouw energieneutraal zijn. Dat sprak minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) donderdag af met de bouw- en woningsector.
Terugdringen verbruik
Spies vernieuwde drie convenanten uit 2008 waardoor het energieverbruik in bestaande woningen, de nieuwbouw en de huursector flink moet worden teruggedrongen. Dat is belangrijk omdat energie steeds duurder wordt. Ook is het beter voor het milieu om minder te verbruiken. Daarnaast hoopt Spies dat de afspraken werk opleveren voor bouwers, installateurs en energieadviseurs.
Begroting
Voor verduurzaming van de economie is in de begroting van 2013 200 miljoen euro vrijgemaakt. 70 miljoen daarvan gaat naar een fonds voor energiebesparing in huizen en gebouwen. Dat geld is beschikbaar voor grote projecten, maar ook voor particulieren, stelde Spies.
De afspraken zijn gemaakt met Bouwend Nederland, Energie-Nederland, ondernemersorganisatie UNETO-VNI, brancheorganisatie voor woningcorporaties Aedes, De Woonbond, vereniging van projectontwikkelaars Neprom, de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers en Vastgoedbelang.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!