Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sperzieboon populairste groente

09-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sperziebonen.jpg
De sperzieboon blijft onverminderd de populairste groente in Nederland. Daarna prijkt de bloemkool op het bord en op een derde plaats staat de immer slinkende spinazie. De minst geliefde groente in Nederland is net als in 2009 spruitjes, gevolgd door postelein en tuinbonen.
Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1600 mensen dat TNS NIPO om de paar jaar uitvoert voor Allerhande van Albert Heijn. Ongeveer de helft van de ondervraagden is thuis meestal degene die het eten klaarmaakt. De andere helft bestaat uit eters van 12 jaar en ouder.
De afkeer van spruitjes bestaat vooral onder jongeren. Ze rillen ook bij bruine bonen. ,,Ouderen zijn minder dol op de wat onbekendere groenten zoals postelein, raapsteeltjes, koolrabi en schorseneren. Zij gruwelen minder vaak voor spruitjes'', aldus Rutger Anema, marketing manager van Allerhande.
Uit dat onderzoek blijkt ook dat onder de thuiskoks ketjap het meest aan allerlei gerechten wordt toegevoegd. Nootmuskaat en kerriepoeder nemen respectievelijk de tweede en derde plaats in. Basilicum stijgt in populariteit vergeleken met het voorlaatste onderzoek uit 2009. Toen gebruikte nog 42 procent van de mensen het kruid. Nu is dat 53 procent.
Daarnaast wordt in de steekproef geconstateerd dat het percentage Nederlanders dat bewust geen vlees eet langzaam toeneemt. In 1999 at nog 34 procent van de eters één dag in de week bewust geen vlees. Nu ligt dat percentage op 46 procent.
ANP

Meer over:

groente, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!