Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Specialisten: ouderen komen steeds meer in de problemen door corona

29-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
180 keer bekeken
  •  
Oud pensioen zorg
Patiënten komen steeds meer in de problemen omdat ze nog niet naar buiten durven. Dat zeggen klinische geriaters, specialisten voor kwetsbare ouderen, in het AD. Hoewel de ouderen volledig gevaccineerd zijn, houden ze de angst om besmet te raken. Ouderen zouden daardoor vaker in de knel komen door eenzaamheid of lichamelijke klachten.
Arend Arends, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG), ziet dat mensen met beginnenende dementie hard achteruit zijn gegaan en vervolgens naar een verpleeghuis moeten. "Ouderen die minder bewegen, een slechtere balans hebben, vallen en iets breken", vervolgt Arends. De boodschap van klinische geriaters is dan ook: pak de dagelijkse activiteiten voorzicht weer op.

Afstand houden

De specialisten willen zeker niet beweren dat ouderen geen enkel risico lopen op corona. Ze stellen dat het belangrijk blijft om afstand te houden.
Bron: AD/ANP

Meer over:

corona, ouderen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!