Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Speciale website voor gestrande reizigers gaat offline

08-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegen schiphol 1127
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken sluit woensdag aan het eind van de middag de speciale website waar gestrande Nederlandse reizigers zich kunnen melden. Er komen nog maar "heel weinig" meldingen binnen, aldus minister Stef Blok.
Ook blijken er veel dubbele of ongeldige registraties in het systeem te zitten. Bij de speciale website zijn sinds de lancering op 23 maart volgens een woordvoerder ongeveer 25.000 meldingen binnengekomen. 
Inmiddels zijn 2500 mensen die zich bij de website (www.bijzonderebijstandbuitenland.nl) hadden gemeld, teruggebracht naar Nederland. Onder hen zijn vijfhonderd burgers uit andere EU-lidstaten. Ook komen nog steeds reizigers terug met commerciële vluchten, aldus de bewindsman.

Repatriëringsvluchten

Volgens hem staan er de komende dagen nog vluchten gepland naar Peru, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika om Nederlanders de repatriëren. Het gaat volgens Blok om zo'n 2500 mnesen. Ook hierna gaat het ophalen van gestrande reizigers door. 
De site werd op 23 maart gelanceerd en is bedoeld voor reizigers die niet kunnen terugvallen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. De site is opgezet door het ministerie, de reissector en verzekeraars. Na het sluiten moeten reizigers in de problemen zich weer melden bij de 24/7 Contact Center van het ministerie.

Nederlanders in Marokko

Voor de Nederlanders die vastzitten in Marokko is nog geen oplossing gevonden. Het land laat geen repatriëringsvluchten toe.
Blok staat hierover in direct contact met de Marokkaanse autoriteiten, maar probeert ook samen met andere EU-lidstaten een oplossing te vinden. Volgens hem is het "geen typisch Nederlands vraagstuk", want ook andere landen lopen hier tegenaan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!