Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Sparen levert niets meer op'

08-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5euros_03.jpg
Spaarrekeningen kosten de spaarder alleen nog maar geld, blijkt uit een inventarisatie van Spaarrente.nl. De inflatie steeg tot 2,9 procent in oktober, terwijl de maximale rente op een vrij opneembare spaarrekening op dit moment nog maar 2,55 procent bedraagt.
Inleveren
"Met een spaarrekening lever je nu dus eigenlijk elke maand minimaal 0,35 procent in op je spaargeld", zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. Inflatie betekent geldontwaarding. Je geld wordt dus eigenlijk minder waard door inflatie. Is de inflatie hoger dan de spaarrente die je ontvangt, dan wordt het spaargeld minder waard. 
Verlies tot wel 1,5 procent
De hoogste variabele spaarrente op dit moment staat op 2,55 procent. Met deze rente lever je dus 0,35 procent in op je spaargeld. Bij sommige spaarrekeningen met een lagere rente loopt het verlies zelfs op tot ruim 1,5 procent.
Alternatief
Een beter alternatief voor spaarrekeningen met lage rentes zijn, volgens Bulthuis, klimspaarproducten. Dit zijn spaarrekeningen waarbij de rente ieder spaarjaar stijgt, maar je wel tussentijds over je geld kan beschikken. "Als de rentes dan weer gaan stijgen, kun je je spaargeld altijd nog verhuizen naar een spaarproduct met een beter rente", aldus Bulthuis.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!