Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Spamverbod komt tegelijk met bel-me-niet-register

16-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3572772.jpg
het Nederlandse verbod op zakelijke spam zal gelijktijdig met het bel-me-niet-register van kracht worden op 1 oktober. Eerder werd nog gezegd dat het spamverbod 1 juli ingevoerd zou worden.
Volgens een woordvoerder van Economische Zaken is er een belangrijke link in de wet tussen het spam-verbod en de nieuwe telecomwet. Dit staat in een artikel van Webwereld.
De Opta, Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit zal per 1 oktober van dit jaar beide regels handhaven. De bedoeling is dat vooral het bedrijfsleven minder last krijgt van spam. Bij ongevraagde mail kan er een klacht ingediend worden op www.spamklacht.nl en OPTA kan dan boetes opleggen tot 450.000 euro.
Voor consumenten bestond er al langer bescherming tegen ongewenste email. Dit verbod heeft echter weinig invloed op spam die verstuurd is vanuit het buitenland.
Een ander onderdeel van de vernieuwde telecomwet wordt wel op 1 juli ingevoerd. Dat houdt in dat consumenten niet meer gebonden zijn aan lange opzegtermijnen  bij telecomcontracten. De opzegtermijn mag niet langer zijn dan één maand.
Bron: webwereld.nl

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!