Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Spaarsaldo van huishoudens daalt licht

28-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1102931_piggy_bank_2_02.jpg
Nederlandse huishoudens hebben in de laatste drie maanden van vorig jaar 2,1 miljard euro meer van hun spaarrekeningen gehaald dan er werd gestort. Dat maakte De Nederlandsche bank (DNB) vrijdag bekend.
Huishoudens namen 3,1 miljard euro meer op van direct opeisbare rekeningen dan er werd ingelegd. Op deposito's met een vaste looptijd werd daarentegen per saldo ruim 1 miljard euro meer gestort. Doordat er voor 1,1 miljard euro aan rente op de spaarrekeningen werd ontvangen, bleef de daling van het totale spaarsaldo beperkt tot ongeveer 1 miljard euro.
In totaal hadden Nederlanders eind vorig jaar 291,1 miljard euro aan spaargeld. Dat is gemiddeld bijna 11.000 euro per rekening en circa 39.500 euro per huishouden. De ontsparing in het laatste kwartaal is volgens DNB overigens niet ongewoon. In de laatste drie maanden van 2009 overtroffen de opnames de stortingen met 2,4 miljard euro.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!