Kassa

Spaarrentes dalen nog verder

30-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1eurocent_03.jpg
De angst die veel spaarders al hadden na de verlaging van de rente door de Europese Centrale Bank (ECB) begin vorige maand is waarheid geworden. Maar liefst 15 banken hebben de spaarrentes in juni verder verlaagd. Dat maakte de financiële vergelijkingssite Geld.nl dinsdag bekend, op basis van een eigen inventarisatie.
Rente
De rente op een vrij opneembare spaarrekening daalde van gemiddeld 1,38 naar 1,35 procent. Bij deposito's (spaargeld dat voor langere tijd vaststaat) is de rentedaling nog groter. De rente op een 1-jaars deposito daalde in juni van 1,44 naar 1,37 procent. Voor 5-jarige deposito’s zakte de gemiddelde rente van 2,17 naar 2,10 procent.
'Extreme reactie'
Amanda Bulthuis, expert bij de vergelijkingssite, spreekt van een extreme reactie van banken, ,,aangezien bij de vorige daling van de ECB-rente, in november vorig jaar, maar acht banken overgingen tot een renteverlaging.''
Wat kun je zelf doen?
Om ondanks de renteverlagingen toch nog zo veel mogelijk te verdienen aan je spaargeld, is het belangrijk te zoeken naar een bank die niet alleen hoge rente biedt, maar hierin ook stabiel is. Banken die al een aantal maanden stabiel bovenaan de renteoverzichten staan, zijn bijvoorbeeld Knab, Nationale Nederlanden en Argenta. "Zo weet je zeker dat ook als de spaarrentes verder dalen, je waarschijnlijk nog steeds een hogere rente krijgt dan bij andere banken het geval is", aldus Bulthuis.
ANP/ Geld.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!