Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Spaarrenteplan Consumentenbond mislukt

20-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
euros_23.jpg
Het plan van de Consumentenbond om bij banken een hogere spaarrente los te krijgen is mislukt. Online hadden 36.000 geïnteresseerden zich vrijblijvend aangemeld, goed voor een potentiële inleg van meer dan 1 miljard. "De eerste depositoveiling heeft een teleurstellende uitkomst gekregen", meldt de bond. Geen van de banken die onder het Depositogarantiestelsel vallen heeft uiteindelijk een bod uitgebracht.
'Banken durven niet'
Bart Combée, directeur Consumentenbond: "Er is een overweldigende interesse van consumenten maar banken willen of durven niet. Dit is het zoveelste teken van te weinig concurrentie in de financiële sector."
1 miljard
Het door de Consumentenbond gedoopte "Het Renteaanbod" ging op 21 januari 2014 van start. Een kleine vier weken later hadden meer dan 36.000 consumenten zich ingeschreven voor een betere spaarrente op een 1-, 3- of 5 jarig deposito. In totaal brachten zij 'virtueel' iets meer dan €1 miljard aan spaargeld bijeen. Geen één bank wou in zee gaan met deze geïnteresseerden en hen een hogere rente bieden dan nu wordt gegeven voor een deposito.
'Vergelijken loont: lagere rente bij grote banken'
Na het mislukken van "Het Renteaanod" raadt de bond raadt spaarders aan om goed rond te kijken. Consumenten blijven vaak bij hun 'huisbank' hangen, terwijl andere aanbieders meer rendement bieden op hun spaargeld. Bart Combée: "Als consumenten op 20 februari de rentes op bijvoorbeeld een 3-jaars deposito vergelijken dan bieden de grote drie banken ABN AMRO, Rabobank en ING rentes tot 1,5 procent. Dit terwijl er ook aanbieders zijn waarbij dit oploopt tot meer dan 2,5 procent." De Consumentenbond raadt consumenten dan ook aan om de rentes goed te vergelijken en te profiteren van hogere rentes.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!