Kassa

Spaarrente gemiddeld nog maar 0,18 procent

01-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
398 keer bekeken
  •  
sparen spaargeld euro schaal pensioen 930
Het regende de afgelopen maand spaarrenteverlagingen. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl . Maar liefst 9 banken verlaagden in juli de spaarrente op hun spaarrekening, waardoor de gemiddelde rente op een spaarrekening daalde van 0,2 naar 0,18 procent.

Hele markt verlaagt

Behalve de grootbanken ING en ABN AMRO verlaagden in juli ook Aegon, a.s.r bank, Credit Europe, DHB Bank, GarantiBank en Nationale-Nederlanden de rente op hun vrij opneembare spaarrekeningen. Opvallend is hierbij dat het zowel banken zijn die bovenaan in de spaarrenteoverzichten staan als banken die lagere spaarrentes bieden. De spaarrenteverlagingen spreiden zich over de hele markt.

Daling gaat door

Spaarrente.nl verwacht dat het einde van de spaarrentedalingen hiermee voorlopig nog niet in zicht is. "Omdat rentes op de geld- en kapitaalmarkten laag blijven, zullen ook de banken hun spaarrentes laag houden", legt Amanda Bulthuis uit. "Bovendien is er ruimte ontstaan bij de banken die nu de hoogste rentes bieden om ook weer een beetje omlaag te gaan, aangezien a.s.r. en Nationale-Nederlanden hun spaarrente hebben verlaagd. Deze banken stonden een maand geleden nog in de top 5 van hoogste spaarrentes."

Meer over:

sparen, spaarrente, rente
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

manwijf
manwijf4 aug. 2018 - 11:28

Het bancaire stelsel is een ingewikkeld systeem. Voor iedereen die geïnteresseerd is: op 'mensenrechten.org' staat onder ' hoe werkt onze economie eigenlijk' goed uitgelegd hoe onze bancaire systeem in elkaar steekt en waarom wij daar nauwelijks invloed op hebben. De superrijken bepalen het beleid en ook lokale regeringen kunnen slechts een beetje bijsturen. Zij worden door dit systeem alleen maar rijker. Het is dan ook niet vreemd, dat er zich heden ten dagen alternatieven komen voor onze munt, zoals bitcoin etc.

gypsyjoy
gypsyjoy3 aug. 2018 - 20:26

m.swinkels, ik doe mee ! En als iedereen stopt met de krankzinnig hoge zorgverzekering te betalen, zul je zien dat het ziekenfonds weer terug komt.Ook een goeie is om in beroep te gaan bij een boete van 3 a 4 km te snel rijden.Dat wordt dan afgewezen en dan kun je weer in beroep.Als je dat doet wordt je door de rechtbank opgeroepen. Je hoeft niet te gaan,want zin heeft het niet, maar als je wel gaat dan kun je pleiten voor boetes op maat. De armere mensen treft het het hardst en dat is niet eerlijk.Als ik al die Audi's langs me heen zie razen dan kan het niet anders of het regent bekeuringen bij die lui,maar dat hindert ze geenszins.Maar die 2x per jaar dat ik er 35 euro aan kwijt ben, treft me echt. Als de rechtbanken al deze idiote kleine bekeuringen ook in hun zaal of op hun tafel krijgen, dan zijn we daar ook weer vanaf. DOEN!! Wij moeten eens op staan tegen al dat onrecht.

m.swinkels
m.swinkels3 aug. 2018 - 19:05

Ik zou zeggen bij deze zeer lage sparrentes iedereen haalt zijn vrij opneembare bedrag onmiddellijk van zijn rekening. En als heel Nederland dit doet dan moet je eens kijken hoe vlug de spaarrente vergoeding weer omhoog gaat naar normale waarden. Rood staan bij de bank kost ongeveer 14% en de Hypotheek rente is ook veel hoger dan bijv. 0.3%. Succes met deze actie!!!!!!!

1 Reactie
manwijf
manwijf4 aug. 2018 - 11:09

Waarom denkt u dat ze zo graag van cash geld af willen? Dan weten ze niet alleen precies wat u bezit, maar u kunt dan tevens geen kant meer op. Maar ga vooral door met pinnen en contactloos betalen. Dat is precies wat banken zo graag willen.

harrybre
harrybre3 aug. 2018 - 12:48

Ja, en de hypotheekrente is ook een 2 %, de staats( = gemeenschappelijke pot) een 0,4 % rente.Wat had u dan liever: 3 % rente op spaargeld, 5% hypotheek en 3,5% op staatsleningen = bezuiniging van 3% over € 420 MILJARD = 3 x zo hoog, als waarvoor Wilders toen het Catshuis uitrende...

2 Reacties
paul van baak
paul van baak3 aug. 2018 - 13:17

Banken vragen wel hoofdprijs van 14% als je rood staat

harrybre
harrybre3 aug. 2018 - 14:50

Als ik 5 minuten te laat bij de parkeermeter ben, betaal ik ook € 64,40 ipv € 0,10. Dus.. moet je dat zo niet doen.Zie verder mijn commentaar hieronder. In die 14 % zit misschien wel 12% voor die schuldsaneerders. Wat let u, om een kredietverschaffingsbureau te beginnen ? Schuringa heeft het een lange tijd geprobeerd. Maar toen moest er een museum in de binnenlanden ten noorden van A'dam opgetuigd worden ( Nibbixwoud ? Papa, wonen hier Asterix en Obelix ? ) en een regionaal voetbalclub de wereldklasse in... 

reivi22
reivi223 aug. 2018 - 12:31

Spaar wat bij de ING,daar nog maar 0.03%.Gaat uiteraard niets meer opleveren,maar beter je geld op de bank dan voor de veiligheid.

1 Reactie
simon55
simon553 aug. 2018 - 16:35

Nee...…..ik las vandaag in de krant , dat politie op zoek was naar witwasgeld met dure apparatuur. En wat bleek , haha t zat in de bloempot. Mooi he

dollufie
dollufie3 aug. 2018 - 12:10

Het wordt tijd dat de rente op consumptief krediet en de debetrente op privérekeningen evenredig worden verlaagd

3 Reacties
harrybre
harrybre3 aug. 2018 - 12:50

Daar zit een enorme opslag op om de wanbetalingen uit te kunnen vergoeden. Ja, u betaalt dus fors mee voor al die zielegerts, die naar de rechter rennen, schuldsanering aanvragen omdat ze onbeperkt op de pof gekocht hebben en nu in de problemen zijn geraakt. ( Ik heb het NIET over mensen, dei buiten hun schuld in de problemen zijn gekomen, en vlg mij door Sociale Zaken anders behandeld horen te worden). 

dollufie
dollufie3 aug. 2018 - 15:05

Oh nu begrip ik het Nee dan kan de rente niet hoog genoeg zijn. Arme banken.Alsjeblieft zeg lol

harrybre
harrybre3 aug. 2018 - 23:58

Heeft IEMAND U verplicht met deze loansharks in zee te gaan ? Niet toch ! ! 

526996
5269963 aug. 2018 - 12:01

Ja die lage rente dáár ben je zelf bij.neem heel eenvoudig een internet rekening  bij leaseplanbank of/en bij NIBC en je krijgt in ieder geval op dit moment 0,30% (nog niet veel,maar straft toch die grote banken af.)een deposito voor een jaar van 0,60%.schrijf je in bij van spaarbank veranderen en ontvang de nieuwsbrief.en wat nog belangrijker is bovengenoemde banken vallen onder het Nederlandse depogarantiestelsel tot 100.000 euro.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!