Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Spaarloon volgende week vrij

09-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld-groot_09.jpg
Volgende week woensdag komt er in een klap 4 miljard euro aan spaarloon vrij. Twee miljoen Nederlanders kunnen dan beschikken over hun opgebouwde spaarloon.
Dat is het gevolg van een kabinetsbesluit in juli om het spaarloon over de jaren 2006-2009 vrij te geven. Opname is niet verplicht, laat het ministerie van Financiën donderdag weten. Het geld kan worden opgenomen en uitgegeven, op een andere spaarrekening worden gezet of op de geblokkeerde rekening blijven staan. Daar blijft de rekeninghouder profiteren van de fiscale voordelen.
Het vrijgeven van het spaarloon moet een 'boost' geven aan de detailhandel en aan de voorzichtige opleving van de Nederlandse economie. Volgens demissionair minister Jan Kees de Jager is de Nederlandse bankensector is inmiddels weer stabiel genoeg om verschuivingen van honderden miljoenen euro's aan te kunnen en 15 september is vlak voor het 'cadeauseizoen' aan het eind van het jaar, wanneer mensen graag meer geld uitgeven.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!