Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Spaarloon beperkt, winstbelasting aangepast'

01-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_66.jpg
Het kabinet heeft drie maatregelen op het oog om de verlaging van de overdrachtsbelasting mogelijk te maken. Het wil het spaarloon beperken en er komt een aanscherping met een anti-misbruikbepaling bij de vennootschapsbelasting (de belasting op winst voor bedrijven).
Heffing
Verder komt er een heffing voor banken. In het regeerakkoord is een zogenoemde vitaliteitsregeling aangekondigd waar het spaarloon op termijn in op zou gaan. Het spaarloon verdwijnt nu al iets eerder.
Verlaging
Die maatregelen moeten het mogelijk maken dat de overdrachtsbelasting tijdelijk van 6 naar 2 procent kan. De belasting op de aanschaf van onroerend goed levert de schatkist dit jaar 3,5 miljard euro op. Het gaat dan om al het onroerend goed, zowel particulier als van bedrijven. Vrijdag zal het kabinet definitief beslissen over de maatregel die meteen ingaat en met terugwerkende kracht geldt tot afgelopen week. Met de verlaging van de overdrachtsbelasting is 1,2 miljard euro gemoeid.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!