Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

SP pleit voor compensatie DSB-klanten

3 sep 2009
  •  
leestijd 1 minuten
3225296.jpg
De Socialistische Partij vindt dat gedupeerde klanten van de DSB Bank compensatie moeten krijgen. Volgens SP-Kamerlid Ewout Irrgang, ook aanwezig bij de demonstratie voor het hoofdkantoor in Wognum (Noord-Holland), zijn het tot nu toe vooral mooie woorden van DSB Bank.
,,Je ziet vaak dat ze mensen uitnodigen om te komen praten, maar uiteindelijk blijft de oplossing dan uit. Er zijn mensen die gewoon een hypotheek hebben gekregen van 140 procent van de woningwaarde. DSB komt met marginale voorstellen. Deze mensen moeten gewoon gecompenseerd worden'', aldus Irrgang.
Hoewel een DSB-woordvoerder erkent dat de demonstratie het imago van de bank geen goed doet, ziet de bank niets in een collectieve schadeafhandeling. Wel heeft DSB het beleid aangepast als het gaat om de zogenoemde boeterente. Klanten met een hypotheek met variabele rente kunnen boetevrij overstappen naar een andere aanbieder. Dat was eerder niet mogelijk.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar