Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

SP: geef extraatje via Belastingdienst

19-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Belastingdienst_18.jpg
Het eenmalig extraatje dat het kabinet minima dit jaar heeft toegezegd, moet via de Belastingdienst worden verstrekt. Dan zijn de uitvoeringskosten het laagst en worden de gemeenten niet met een probleem opgezadeld.
De grens
SP-Kamerlid Sadet Karabulut zal dat donderdagavond voorstellen in een debat met staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken). Karabulut oppert ook om de grens te leggen bij inkomens van 120 procent van het minimumloon.
Minimumloon
Het kabinet wil iedereen met een inkomen tot 110 procent van het minimumloon een extraatje geven van maximaal 100 euro. Bijstandsgerechtigden krijgen het geld automatisch, werkende minima en AOW'ers moeten het bij de gemeente aanvragen, die het ook mag weigeren. Volgens Klijnsma gebeurt dat laatste om misbruik te voorkomen.
Amendement
De Kamer wil dat alle minima het geld krijgen. D66 heeft daarvoor een amendement ingediend. De Kamer heeft ook kritiek op de hoge uitvoeringskosten van het plan van Klijnsma. 10 miljoen van de totale kosten van 70 miljoen euro gaat daaraan op.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!