Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

SP en NVZ: coronabonus voor iedereen in zorg

21-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering zorgpolis euro 1127

De coronabonus die het kabinet bedacht voor de zorg zou volgens de SP voor alle zorgmedewerkers moeten gelden. Vanaf 1 oktober kunnen zorgaanbieders werknemers aanmelden voor de bonus van 1000 euro. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen werknemers, uitzendkrachten en zzp'ers die 'coronadiensten' draaiden en mensen die deze niet draaiden.

Naast dat bepaald is dat alleen mensen die 'coronadiensten' hebben gedraaid aanspraak maken op de bonus, is ook besloten dat de bonus niet is bedoeld voor mensen die zelfstandig werken, zoals medisch specialisten. Bovendien komen alleen mensen in aanmerking die minder dan twee keer modaal verdienen. Volgens SP-Kamerlid Maarten Hijink zal dit tot ongelijkheid leiden tussen verschillende zorginstellingen en veel administratieve problemen binnen organisaties. Bovendien vindt hij het raar onderscheid te maken tussen mensen die aan het bed van patiënten stonden en bijvoorbeeld administratief medewerkers die hen ondersteunden.

Iedereen in zorg helpt in coronacrisis

Ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vindt dat iedereen die in een ziekenhuis werkt, heeft geholpen in de coronacrisis en aanspraak moet kunnen maken op de zorgbonus van 1000 euro. Volgens hun moet hierin geen onderscheid gemaakt worden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!