Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sourcy Vitaminwater voortaan zonder suiker dankzij Consumentenbond

09-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1111 keer bekeken
  •  
sourcy vitaminwater 1127
Vanaf nu zal er geen suiker meer aanwezig zijn in Sourcy Vitaminwater. De fabrikant geeft gehoor aan een oproep van de Consumentenbond.

50 miljoen suikerklontjes

Al in 2017 voerde de Consumentenbond actie tegen het bedrijf. Consumenten voelden zich namelijk misleid door het woord 'water' in de naam, waardoor het product volgens hen gezonder leek dan het was. Een flesje van 500 ml bevat namelijk zes suikerklontjes. Met het drinken van dit water kregen consumenten jaarlijks een totaal van 50 miljoen suikerklontjes binnen.

25.000 consumenten ondertekenden petitie

Naar aanleiding van het bovenstaande overhandigde de Consumentenbond een petitie met de naam 'Ik heb recht op eerlijke informatie op voedselverpakkingen' aan de fabrikant. Deze petitie werd getekend door bijna 25.000 consumenten. Zo eiste de bond dat de fabrikanten van Vitaminwater niet langer de naam vitaminewater voor hun frisdrank zouden gebruiken. In 2017 veranderden Hema, Aldi en Lidl al gelijk de namen op hun vitaminewater. Sourcy beloofde nog te gaan kijken naar een naam- of productwijziging.

Zoetstoffen in plaats van suiker

Na ruim twee jaar aandringen heeft de fabrikant van Sourcy Vitaminwater nu alle suiker vervangen door zoetstoffen. Sandra Molenaar, directeur van de bond, noemt het een stap in de goede richting. Toch past de naam 'water' volgens haar nog steeds niet bij het drankje. "Het is een limonade, nu gezoet met zoetstoffen in plaats van suiker." Daarom blijft de Consumentenbond zich inzetten voor duidelijkere etiketten en ook voor minder suiker, verzadigd vet en zout in producten.
Bron: Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!