Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sony pronkt met toverstaf

11-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
playstation_ps3_sony_01.jpeg
Het Japanse elektronicaconcern Sony hoopt met een soort toverstaf steviger de concurrentie aan te kunnen gaan met de spelcomputers van rivaal Nintendo. Het bedrijf heeft eigen technologie ontwikkeld die reageert op de bewegingen van gebruikers van een Playstation 3.
De top van Sony had de technologie de afgelopen maanden al enkele keren getoond op podia, maar journalisten konden er donderdag voor het eerst mee aan de slag. De Move, zoals het nieuwe hoogstandje heet, bestaat uit drie onderdelen. Een staaf met een gekleurde bal aan het eind springt er het meest uit. Om de bewegingen van de spelers te kunnen omzetten naar actie in de spelletjes is een speciale camera nodig die op de tv wordt geplaatst. Sony brengt de technologie voor de kerst op de markt, traditioneel de belangrijkste verkoopperiode in de gamesbranche. Tot april volgend jaar zullen meer dan twintig spelletjes verschijnen die met Move kunnen omgaan, zo belooft het concern.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!