Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sony komt met goedkopere Playstation

19-08-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1986698.jpg
Het Japanse elektronicaconcern Sony verhevigt op de spelcomputermarkt de concurrentie met Nintendo en Microsoft. Het bedrijf kondigde dinsdag op een grote computerspellenbeurs in Keulen een nieuwe Playstation 3 aan, die 25 procent minder kost dan de huidige versie die over de toonbank gaat.
Met de prijsverlaging hoopt Sony weer een grote schare gamers naar zich toe te trekken. De Playstation 3 (PS3) is in tegenstelling tot zijn voorgangers geen grote kaskraker gebleken. In de felle strijd in de gamesindustrie is Sony overvleugeld door Microsoft en Nintendo.
De nieuwe PS3, een stuk slanker dan de versie die in 2006 op de markt kwam, wordt 100 euro goedkoper en zal begin september voor 299 euro in de winkels liggen. Microsoft en Nintendo verkopen nog altijd goedkopere spelcomputers, maar bieden die niet zoals Sony aan met een Blu-rayspeler om films in een betere beeld- en geluidskwaliteit te tonen op platte televisies.
In de aanloop naar de Gamescom in Keulen waren er al volop geruchten dat Sony een prijsverlaging zou aankondigen voor een PS3 'Slim'. Het concern had onlangs aangegeven dat de productiekosten van de spelcomputer sterk zijn gedaald in vergelijking met de introductieperiode. Bovendien was er druk van enkele spelletjesuitgevers. Die dreigden zich meer op andere spelcomputers te richten als de PS3 geen groter marktaandeel kreeg.
Voor de gamesindustrie zijn nu zware tijden aangebroken door de economische recessie en een gebrek aan aansprekende softwaretitels. De verkoop van de Wii van Nintendo halveerde ruimschoots het afgelopen kwartaal in vergelijking met een jaar eerder. De verkoop van de PS3 zakte met bijna een derde in.
Microsoft verkocht meer exemplaren van de Xbox 360, doordat het nog steeds profiteerde van prijsverlagingen die eind vorig jaar zijn doorgevoerd. De verwachting is dat Nintendo nu ook niet kan achterblijven. Het Japanse concern hanteert voor de Wii nog altijd dezelfde prijs als bij de introductie in 2006.
Sony kondigde dinsdag ook de komst van een videowinkel aan voor Europese gebruikers van de PS3. Eigenaren van de spelcomputer kunnen in deze winkel films via downloads huren of kopen. De dienst komt eerst beschikbaar voor Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Andere landen volgen in de loop van 2010.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!