Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sony biedt excuses aan voor lek

06-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
playstation_ps3_sony_06.jpeg
De Japanse elektronicagigant Sony heeft excuses aangeboden voor het laten weglekken van de persoonlijke gegevens van meer dan honderd miljoen gamers. Ook heeft het concern een garantie gegeven om eventuele schade bij klanten te vergoeden tot 1 miljoen dollar. Dit zei topman Howard Stringer donderdag in een eerste reactie op de cyberaanvallen op het PlayStation Network van enkele weken geleden.
Onder de gestolen informatie bevinden zich onder meer de bankgegevens en creditcardnummers van mensen die games hebben gespeeld op pc of PlayStation. Ook gegevens van Nederlandse gebruikers zijn gestolen.
Stringer zei te beseffen dat ,,het voor iedereen een frustrerende tijd is geweest''. Volgens hem zijn er tot dusverre echter geen bewijzen gevonden dat creditcards of persoonlijke gegevens zijn misbruikt. ,,Maar we blijven de situatie nauwgezet volgen'', aldus de Sonytopman.
Hij zei verder dat het bedrijf de netwerken in ,,de komende dagen'' weer in gebruik wil nemen, maar Stringer noemde geen datum.
Het hackerscollectief Anonymous heeft inmiddels ontkend achter de cyberaanval te zitten. Eerder had Sony in een brief aan het Amerikaanse Congres de activistische internetgroep verantwoordelijk gehouden voor het mede veroorzaken van het lek.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!