Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Software-update kan 'andere auto' opleveren

29-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_snelweg_50.jpg
Het motormanagement van 11 miljoen diesels van het Volkswagenconcern, waarvan 160.000 in Nederland, moet opnieuw worden geprogrammeerd. Die software-update kan gevolgen hebben voor de prestaties of het verbruik van de wagens, maar dat is volgens experts nog van veel factoren afhankelijk.
Andere manier van testen
Zo is het nog de vraag of de frauduleuze software die wagens in Amerikaanse uitstootproeven schoner deed lijken dan ze zijn, ook bij Europese tests is aangeslagen. VW zal daar duidelijkheid over moeten verschaffen. In de Verenigde Staten wordt namelijk op een andere manier getest dan hier, vertelt technisch expert Menno Neeteson van de ANWB.
Nadelige gevolgen
Indien blijkt dat de auto's het softwarematig geknoei wel degelijk nodig hadden om te voldoen aan de Europese milieunormen, zal ook hier dieper moeten worden ingegrepen in de werking van de motor. Dat kan ten koste gaan van de prestaties, zoals het vermogen en koppel (trekkracht) dat de motor levert. Ook kan het brandstofverbruik omhoog gaan.

Meer over:

diesel, auto, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!