Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Soepelere hypotheekregels bij scheidingen'

20-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek_huis_geld_39.jpg
Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Consumentenbond roepen minister Stef Blok (Wonen) op om de hypotheekregels bij echtscheidingen te versoepelen. De nieuwe strengere regels brengen huiseigenaren in financiële problemen, aldus de belangenbehartigers vrijdag.
Fiscale regels
De fiscale regels voor de hypotheekschuld zijn flink aangescherpt. De hypotheekrente mag voor nieuwe hypotheken alleen worden afgetrokken als de schuld binnen 30 jaar wordt afgelost. Maar op het moment dat stellen uit elkaar gaan, wordt de lening die de achterblijver moet afsluiten om de woning te kunnen financieren door de bank gezien als een nieuwe hypotheek.
Maandlasten stijgen
,,Zelfs als een van beiden op één inkomen de huidige hypotheek kan betalen, ontstaan er problemen'', aldus Eigen Huis. Dat komt omdat hij of zij het hypotheekdeel van de ex-partner onder de nieuwe hypotheekregels moet overnemen. Hierdoor stijgen de maandlasten vaak aanzienlijk.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!