Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Soepeler met veiligheid in spoortunnel'

04-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nederlandse_Spoorwegen_06.jpg
De veiligheidsregels in spoortunnels moeten worden versoepeld. NS, ProRail, reizigersvereniging Rover en het ministerie van Infrastructuur vinden dat het treinverkeer in tunnels te vaak stilligt door onder meer valse brandmeldingen. Dat blijkt uit een vertrouwelijke rapportage van een gezamenlijke werkgroep over de spoorveiligheid, aldus De Telegraaf.
Pr
oblemen
Bij een brandalarm in bijvoorbeeld de Schipholtunnel worden treinen meteen geweerd. Het aandeel van de NS naar Schiphol neemt daardoor af, ,,omdat reizigers de treinverbinding niet meer vertrouwen". Ook in Rijswijk en Delft waren afgelopen tijd problemen met de tunnels.
Oprekken veiligheidsregels
Vakbond FNV is tegen het oprekken van veiligheidsregels. ,,Treindienstleiders en treinpersoneel moeten kunnen vertrouwen op signalen van brand en rookmelders. Een ongeluk kan tot een grote ramp leiden", zegt sectorleider vervoer Roel Berghuis.
Bron: ANP/De Telegraaf

Meer over:

schiphol, ns, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!