Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Sociale huren soms tegen afspraken in toch verhoogd'

29-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
217 keer bekeken
  •  
huurhuis huren hypotheek woning 1127
De Woonbond krijgt tientallen klachten binnen van huurders bij wie per 1 juli de huur omhoog gaat. Afgesproken is om vanwege de coronacrisis dit jaar de huren te bevriezen.
Het gaat om huurders van een sociale huurwoning, meldt de bond. Maar ook uit de vrije sector komen er geluiden dat de maximale huurverhoging van 2,4 procent wordt overschreden.

'Accepteer verhoging niet'

De Woonbond krijgt signalen dat commerciële verhuurders van sociale huurwoningen toch een huurverhoging doorvoeren ondanks het feit dat het gaat om gereguleerde woningen. Huurders zouden die verhoging volgens de Woonbond niet moeten accepteren.

De bond heeft ook een online check waarmee huurders kunnen controleren of hun huurverhoging wel deugt. Als dat niet zo is, kan ook een bezwaarschrift op maat worden gemaakt.

Advies: check de servicekosten

Volgens de Woonbond komen de meldingen uit het hele land en is er niet echt een oorzaak aan te wijzen voor de klachten. Verder adviseert de Woonbond ook om andere kosten, zoals servicekosten, goed te blijven toetsen. Alleen daadwerkelijk gemaakte kosten mogen in rekening worden gebracht. Als servicekosten ineens hard oplopen, kan het daarom geen kwaad de bonnetjes op te vragen, zo klinkt het. Bronnen: ANP / Woonbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!