Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sociaal plan Philip Morris goedgekeurd

13-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sigaret_62.jpg
De vakbondsleden van FNV en CNV hebben donderdag ingestemd met het sociaal plan voor de sigarettenfabriek van Philip Morris. Op een gezamenlijke ledenraadpleging in Bergen op Zoom ging een meerderheid akkoord met de afgesproken vertrekregeling voor de 1230 medewerkers die hun baan verliezen door de sluiting van de fabriek.
Overeenstemming
Na meerdere dagen van stakingen en zeker 16 uur onderhandelen, bereikten de bonden en Philip Morris vorige week zaterdag overeenstemming over het sociaal plan.
Eerder
Philip Morris streeft ernaar om de fabriek per 1 september te sluiten. Dat is een maand eerder dan de streefdatum die in april werd aangekondigd. Doordat de fabriek iets eerder dicht kan, is meer geld beschikbaar gekomen voor het uitvoeren van het sociaal plan, aldus woordvoerder van Philip Morris.
Wereldwijde terugloop
De in 1980 geopende fabriek in Bergen op Zoom produceert jaarlijks 70 miljard sigaretten, onder meer de merken Marlboro, L&M en Chesterfield, voor de Europese en Japanse markt. Als reden voor de sluiting van de fabriek noemt Philip Morris onder meer een wereldwijde terugloop van de sigarettenverkoop.
Arbeidsplaatsen
Inmiddels is bekend dat er gesprekken plaatsvinden tussen de gemeente Bergen op Zoom en een onderneming die mogelijk een fabriek wil vestigen op een deel van het terrein van Philip Morris. Dat levert mogelijk circa 1000 arbeidsplaatsen op, zei de plaatselijke wethouder Ton Linssen (Economische Zaken) vorige week.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!