Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

‘Snotneusprotocol’ tijdens griepseizoen

25-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1255 keer bekeken
  •  
ziek 1127

Middels een zogenaamd ‘snotneusprotocol’ zouden werkgevers hun werknemers duidelijk moeten maken wanneer je wel- of niet naar het kantoor kan komen. Arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare pleiten daarvoor. 

Dit jaar is de verwachting dat een forse griepgolf komt. Vorige jaar bleef deze uit vanwege de coronamaatregelen. In september was al een stijging te zien in het aantal griepgevallen ten opzichte van de maand Augustus.

Basisregels

Bedrijfsarts Truus van Amerongen benoemt daarbij dat de arbodiensten daarom aanraden om basisregels in acht te nemen. "Dus was je handen, houd afstand, blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen.”

Geef inzicht

Door een ‘snotneusprotocol’ zou het ziekteverzuim lager blijven. Dit komt doordat virussen zich minder kunnen verspreiden als mensen goed inzichtelijk hebben wanneer zij naar het werk kunnen komen of beter thuis kunnen werken. 

Wees alert op signalen van stress

Verder raden de arbodiensten aan dat werkgevers alert zijn op signalen van stress bij werknemers. Ziekteverzuim door psychische klachten heeft namelijk een grote impact op werknemers en werkgevers. 

"Kijk daarbij ook naar de ideale mix van werken vanuit huis en op kantoor. Dat is voor iedereen anders en afhankelijk van persoonlijke drijfveren. Laat daarom ruimte voor eigen regie", meldt van Amerongen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!