Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Snorrenseizoen weer geopend

16-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
snor_movember_01.jpg
Om geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker laten mannen in de maand november weer een snor staan. Het is de vijfde editie in Nederland. Behalve het inzamelen van geld staat ook aandacht voor de ziekte centraal. De aftrap van het snorrenseizoen is woensdag in Amsterdam.
Actie
In 2003 startte de actie in Australië. Vorig jaar is wereldwijd bijna 100 miljoen euro opgehaald door 1,1 miljoen deelnemers in 21 landen, aldus de organisatie. In Nederland zamelden 7500 deelnemers in 2012 een half miljoen euro op voor onderzoek door het Nederlands Kanker Instituut. In de huisregels staat dat iedere 'mo bro' zijn snor goed moet verzorgen en zich als een heer moet gedragen.
1 november
Deelnemers moeten op 1 november gladgeschoren aan de actie beginnen. Ze kunnen dan hun snorgroei laten sponsoren. Verschillende barbiers en kapsalons scheren die dag tegen een lager tarief. Onder meer Edgar Davids, Rintje Ritsma, Hans van Breukelen en Ahmed Marcouch doen mee. Bedrijven, sportclubs en de horeca houden hun eigen snorrenfeesten.
ANP

Meer over:

snor, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!