Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Snelwegverlichting aan bij slecht weer'

31-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Snelweg_35.jpg
Bij slecht weer moet de verlichting langs de snelwegen weer aan. Daarvoor pleiten de ANWB en Veilig Verkeer Nederland zaterdag in De Telegraaf.
,,Het kan ook 's avonds laat nog druk zijn op de weg, zeker als het slecht weer is. Dan rijdt het veel comfortabeler als de verlichting aan is. Het is een teken van armoe om de lichten uit te doen," aldus een woordvoerder van de ANWB.
Besparing
Rijkswaterstaat besloot ruim anderhalf jaar geleden op een aantal wegen de verlichting te doven tussen 21.00 en 05.00 en op een paar drukke wegen tussen 23.00 en 05.00 uur. Dat zou een forse besparing opleveren. Intussen is de 'donkere periode' aangepast en gaat op alle betrokken wegen het licht om 23.00 uur uit.
Eén klacht
Volgens Rijkswaterstaat gaat het uitzetten van de verlichting niet ten koste van de veiligheid. ,,De maatregel leidt niet tot stijging van het aantal incidenten," zo laat Rijkswaterstaat weten. Bij de dienst heeft in de afgelopen sneeuw- en hagelperiode maar één weggebruiker geklaagd over een donkere weg.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!